Over mijzelf

Even voorstellen

Mijn naam is Jolande van den Berg. Ik ben al meer dan 35 jaar getrouwd met Pieter en we zijn gezegend met 3, nu volwassen, kinderen met partners  en 2 kleinzonen

Met mijn bedrijf Ontluiken-Counseling & Coaching breng ik mijn passie voor mensen en hun proces van innerlijke heel wording in praktijk. 

De ontwikkeling van de mens en hoe het verleden invloed heeft op ieders proces heeft mij altijd enorm geboeid. Ik ben onder de indruk van de schoonheid en de kracht die in ieder mens zit. Ik geloof in de Schepper die de mens prachtig gemaakt heeft. En ik geloof en ervaar de levenskracht van het in verbinding  zijn met je Schepper, met jezelf en met de ander. 

Natuur
De natuur daagt mij uit om stil te worden. Ik kom hier tot rust en kan vol verwondering zijn als ik om me heen kijk.  Ieder seizoen heeft zo zijn eigen mooie pracht waar ik enorm van geniet. Ook leer ik van de processen die zich voltrekken in de natuur.                                   Wandelen in de natuur, in het bos, langs het strand of in de bergen, daar word ik blij van en laad ik me weer op.

Daarnaast wandel ik graag de 4 daagse van Nijmegen, een vak apart met een enorm leuke sfeer. 

Andere hobby’s zijn lezen, vriendschappen, een goed gesprek of een mooie film.

Eigenschappen waar anderen en waar ik mezelf in herken: openheid, eerlijk, spontaan, empathisch, doorzetten, creatief, betrokken zijn op en wogen zijn met de ander

Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven

Deze bijbeltekst is een enorme bemoediging voor mij, een tekst vol van hoop.

Wat zit er veel in de mens, in jou en in mij. En wat verlangen we allemaal om gezien te worden zoals we werkelijk zijn; en om verbinding te ervaren met die ander. 

Maar wat te doen als het anders voelt? Als niet alles in jou tot bloei lijkt te komen…

Ik ervaar bewogenheid en heb passie voor hen die vast zitten en die door omstandigheden niet alles kunnen laten zien in wie ze (willen) zijn. Voor hen die zich niet gezien voelen, en voor hen voor wie het leven zwaar valt en voor hen die worstelen met negatieve gedachten en zo verlangen naar onbevangenheid. 

Of voor hen die een masker nodig hebben, omdat…ja dat weet je niet eens goed, maar het voelt zo vertrouwd en zo veilig.  Wie ben jij achter jouw masker? En wat maakt dat jij je masker nodig hebt?

In mijn leven heb ik geworsteld met afwijzing, eigenwaarde, diepe eenzaamheid, authentiek zijn en toch in verbinding kunnen blijven. Ik ben door een proces van heling gegaan. En dat proces blijft doorgaan.  Jezus is en blijft mijn Bron van Hoop. Ik heb mogen ontdekken dat ik goed genoeg  en zeer geliefd ben en dat ik steeds meer open mag gaan; zijn wie ik ben.

Dit gun ik een ieder.
Als ervaringsdeskundige, als coach en contextueel pastoraal hulpverlener, begeleid ik jongeren en volwassenen in processen van ontwikkeling en groei. Je krijgt meer grip op je leven en vandaar uit ontwikkel jij je verder.

Het is mijn verlangen voor jou dat jij je waardevol voelt, dat jij mag openbloeien en dat jij wordt gezien. Dat je leert dealen met triggers die je nu nog belemmeren om te zijn wie je bent.

Welke achtergrond jij ook hebt, je bent van harte welkom!

Ontluiken-Counseling&Coaching biedt jou een plek aan waarin jij in een veilige setting, met aandacht voor jou, aan jouw proces kan werken. Zodat eruit kan komen wat er in jou zit.